2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

KALAKUTIENOS PYRAGAS

KALAKUTIENOS PYRAGAS

balai: 10
Labai skanus pyragas. Kepu jį jau nebepirmą kartą. Šį kartą jis man gavosi labai birus, net nežinau kodėl, gal, kad kitus ryžius naudojau.

šaltinis: http://beatulia.blogspot.com/2012/11/vistienos-pyragas.html
8-10 asmenų



PRODUKTAI:

Tešla:
200 g miltų
100 g sviesto
50 g tarkuoto sūrio "Džiugas"
3-4 šaukštai šalto vandens
Keli žiupsniai druskos
Žiupsnis tarkuoto muskato riešuto

Įdaras:
400 g vištienos, supjaustyti nedideliais kubeliais (~1 cm dydžio)
Pusė šaukštelio kario miltelių
10-12 pievagrybių, supjaustyti plonais griežinėliais
0,5 stiklinės grietinėlės
Sviestas kepimui
1 stiklinė virtų ryžių
Druska, pipirai


Bešmanelio padažas: (negaminau)
30 g sviesto
1 šaukštas miltų
1-1,5 stiklinės pieno
Druska, pipirai

Sauja tarkuoto Džiugo užkepimui


KAIP GAMINTI:

Tešla:

Miltus su sviestu, druska, pipirais ir muskato riešutu sutriname iki trupinių, suberiame sūrį, supilame vandenį ir užminkome tešlą. Ją atidedame, uždengę, kad neišdžiūtų.

Įdaras:

Apskrudus grybams, supilame grietinėlę, ir truputėlį juos patroškiname, pasūdome. Sudedame grybus į ryžius. Tada įkaitiname dar šiek tiek sviesto ir apkepame vištienos gabalėlius, pabarstome kariu, įberiame druskos ir pipirų. Sudedame vištieną į grybų ir ryžių mišinį. 

Bešmanelio padažas:

Išverdame bešamelio padažą: ištirpiname sviestą, suberiame  miltus ir išmaišome, tada supilame pieną, išmaišome ir kaitiname, kol sutirštės. Padažą supilame ant vištienos ir viską gerai išmaišome. 

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, tešlą iškočiojame ir sudedame į kepimo formą taip, kad ne tik dugnas būtų užklotas, bet ir krašteliai. Tešlą kepame 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada sudedame įdarą, užberiame sūrį ir kepame dar apie 25-30 min. 
Valgome karštą! 
 

    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą